Datlid ja Merikese energiapallid

Mõnikord on magusaisu lihtsalt kõikehõlmav. Enamik magusatest valikutest aga sisaldavad nisujahu ja/või valget suhkrut ning seda päris võimsates kogustes.

Datlid annavad alternatiivina suhkrule magusa ja pehme maitse paljudele roogadele, olles sealjuures lisaks magusainele ka hea sidusaine. Muffinid, energiapallid, küpsised, koogid, saiad ja snäkid saab kõik tegelikult valmistada datlitega.

Miks proovida datleid suhkru asemel?

Datlid ei tõsta Sinu veresuhkru taset samal määral töödeldud suhkrutega. Lisaks sisaldavad need rohkem kiudaineid kui suhkur, mis aitab tagada täiskõhutunde pikemaks ajaks ning nendest saad täiendavaid mineraale.  Muidugi tuleb arvestada, et kui ka neid saab menüüs liiga palju, siis ei ole nad enam nii tervislikud kui mõnikord arvatakse, sest suhkur on lõpuks ikkagi suhkur, mis sellest et puuviljasuhkur.

4723

Datlitega on meie Merikesel pakkuda üks tore ja väga magus retsept – energiapallid. See on magustoit, mille valmistamisega saab hakkama nii suur kui väike magusasõber ning palju aega ei ole vaja. Energiat andev magustoit sisaldab kiudaineid, rohkelt monoküllastumata, aga ka polüküllastumata rasvhappeid, kaaliumi, kaltsiumi, magneesiumi, fosforit, vitamiin E, biotiini, folaate, valke ja süsivesikuid.

Valmistamiseks vajad 160 ml rosinaid, 160ml mandleid, 10 datlit, 80 ml kookoslaaste ja 60 ml sarapuupähkleid.

Haki kõik koostisosad ja blenderda ühtlaseks massiks. Vooli pallikesed, serveeri ja lase heamaitsta. Nii lihtne. 🙂

 

Toredat datlite kasutamist.

Ikka Sinu toiduklubi.

 

 

 

Lisa kommentaar