Jõhvikane jõulujook

Kingime Sulle pühade puhul kasuliku jõulujoogi retsepti. Naudi seda jahedal õhtul ja jaga kallite inimestega. See jook on ood talvele. Jaheda talveõhtu soe, hapukas ja vürtsine nauding. Sobib super hästi šokolaadikoogi või mõne muu magusroaga aga muidugi ka niisama joomiseks.

Valmistamiseks vajad 750 ml vett, 1 terve kaneelikoor, 3 nelgipuu õiepunga (nelk), 100g jõhvikaid, 1 granaatõun, mõni vars piparmünti (saab ka ilma). Kogus sobib kolmele joojale.

IMG_20171217_163038

Pane vesi, jõhvikad, kaneel ja nelk väikesesse potti ja lase keema. Poolita granaatõun ja pigista granaatõunast mahl välja. Tee seda sõela peal ja eraldi anumasse. Kui kuuled jõhvikate praksumist (nende nahk puruneb keetmisel), siis tea, et 5 minuti pärast on keedetud osa joogist valmis. Veidi enne lõppu lisa potti ka piparmünt. Nüüd lase kuum jook läbi sõela, et kõik tahked osad saaksid eemaldatud. Pane igasse tassi pool mandariini, kalla peale kuum jõhvikajook ning jaga granaatõunamahl kolme tassi vahel ära. Kui Sa tahad magusamat jooki, siis lisa oma tassi mett.

Mõnusat talve ja häid pühi!

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s