Hommikune kartuli-porgandirösti Väljaotsa vutimunadega

Väljaotsa vutimunad on nüüd juba olnud inspiratsiooniks mitmetele toiduklubi retseptidele. Parimad on munad aga alati hommikusöögina. Meie lisasime need maitsvatele röstidele.

Valmistamiseks vajad 2 meelepärast, keskmist kartulit, parmesani juustu, soola, pipart, soovi korral sibulat ja vutimune. Kaunistada võid meelepärase värske salatiga. Ärgem unustagem, et mida värvilisemalt köögivilju, seda rohkem tervist.

IMG_20171126_102522

Alustuseks riivi kartul ja porgand tavalise köögiriiviga. Riivitud kartul on hea sõelaga külma vee all loputada, et võimalikult palju tärklist maha pesta. Peale loputamist mässi riivitud köögiviljad köögirätikusse ning pressi neist vedelik välja. Nii saad mõnusa, kuiva segu, millele on lihtne hulka riivida veidi parmesani, soovi korral lisa riivitud sibul ning maitsele vastavalt soola ja pipart. Sega kõik ained omavahel kokku ning tee kartulitest meeldiva suurusega, pigem õhukesed pätsikesed. Prae neid keskmisel tulel kuni need muutuvad kuldpruuniks kuid tee seda pigem nakkumatu panniga, et Sa ei peaks liiga palju õli lisama. Kartul tahab õli kangesti endasse imeda ja liiga palju teeb mõnusa roa lihtsalt liiga rasvaseks.

Edasi prae vaiksel tulel vutimunad. Maitsesta samuti soola ja pipraga ning säti koos röstide ja meelepärase salatiga taldrikule.

Mõnusaid hommikusööke!

IMG_20171126_104226

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s